/
    ANASAYFA » S » ARAC TURUNE GORE 2015 TRAFIK SIGORTASI TEMINATLARI

    Araç Türüne Göre 2015 Trafik Sigortası Teminatları

    Trafik poliçesi olmadan trafiğe çıkmak büyük risk, riskten de öte bir suç. Bu yüzden trafik çevirmelerinde trafik sigortasız yakalanmanın sonuçları çok can sıkıcı olabiliyor. Peki, zorunlu trafik sigortası olmadan yollara düşen araçları ve araç sahiplerini neler bekliyor?
     
    Öncelikle trafik sigortasını yaptırmadığı için trafik cezası yazılır. Zorunlu trafik sigorta poliçesinin yaptırıldığı ispatlana kadar araç trafikten men edilir. Aracın kullanılmasına engel olmak için araç otoparka çekilir ve poliçe yasal kuruma ulaştırılana kadar otoparkta tutulur.
     
    Zamanında yapıtırılmayan trafik poliçesi primi faizli ödenir, poliçe getirilince araç otoparktan alınır. Araç otoparka çekici yardımı ile götürüldüyse, çekici ücreti ödenir. Sadece trafik sigortasına ödeyeceğiniz maddi gideri düşünürken çevirmelerde yakalanmanız sonucunda hem trafik sigortanızın hem de diğer giderlerin hesabını yapmak zorunda kalırsınız.

    Oysa, zamanında yaptırdığınız zorunlu trafik sigortası bütün bu ihtimallerin önüne geçebilirsiniz.
    Zorunlu trafik sigorası primlerinde 2014 yılı itibariyle serbest tarife şeklinde uygulanıyor. Ancak poliçelerin herkes için verdiği güvenceler ve teminat tutları herkes için aynı.
     
    Çünkü; Hazine Müsteşarlığı tarafından belirleniyor. Hazine Müsteşarlığı her yılın son aylarında teminat oranlarını açıklıyor. İşte, araç türüne göre hazrılanan 2015 trafik sigortası teminatları!

    image

    Hazine Müsteşarlığı, araçların koltuk sayılarına göre, yukarıda açıklanan 1.450.000 TL kaza başına minimum teminat limitine aşağıdaki gösterilen tutarları ilave ediyor:
     
    Sigorta şirketleri bu teminat tutarlarına uymak zorundalar ama talep edecekleri prim oranlarını kendilerini belirleme yetkisine sahipler. Trafik sigortası primleri belirlenirken her bir sigorta şirketi kendi hesaplama kriterlerini uygular.
     
    Araç sigortası hesaplamalarında baz alınan pek çok değişken olabilir. Örneğin; araç kullanım tarzı önemli değişkendir. Trafik sigortası yapılacak araç özel bir araç ise trafikte çok zaman harcamayacağı düşünülerek trafik sigortası teklifi düşük tutulacaktır.

    Tümü